Japan pakt ceremonie voor kroonprins kleiner aan

Door: DitjesDatjes
21-01-2020

De Rikkoshi-no-Rei-ceremonie waarbij kroonprins Akishino het recht op de troon wordt overhandigd, wordt kleiner dan de voorgaande twee. Het Japanse hof heeft dinsdag de plannen voor de ceremonie op 19 april in het keizerlijk paleis bekendgemaakt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In plaats van drie staatsbanketten in twee dagen om het officiële moment te vieren, wordt dit nu met twee banketten op een dag gedaan. Daarnaast wordt er geen maaltijd geserveerd, maar staat een buffet klaar. De aankleding van de ceremonie zal qua stijl wel vergelijkbaar zijn met die van 1991. Toen werd zijn broer, de huidige keizer Naruhito, het recht op de Chrysantentroon overhandigd.

Akishino wordt door zo’n 750 gasten verwelkomd als kroonprins. Keizer Naruhito zal, net als Akishino, een toespraak houden. Daarna wordt de kroonprins gefeliciteerd door Shinzo Abe, de premier van Japan. Deze zogenoemde ‘yogoto’ wordt overgebracht in het bijzijn van zo’n 350 genodigden.

De Rikkoshi-no-Rei-ceremonie wordt door de overheid gezien als de laatste in de reeks rond de troonsbestijging van Naruhito vorig jaar mei.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD