Japans zwemtalent Ikee getroffen door leukemie

TOKIO – Het Japanse zwemtalent Rikako Ikee is getroffen door leukemie. De 18-jarige zwemster won vorig jaar zes titels bij de Aziatische Spelen, een record. Ze wordt gezien als een belangrijke Japanse troef bij de Spelen in 2020 in Tokio.

Ikee schrijft op Twitter dat ze zich niet goed voelde tijdens een trainingskamp in Australië. ,,Ik ben snel naar huis gegaan en heb mij laten testen. Daar kwam de diagnose leukemie uit. Ik kan het niet geloven. Het is allemaal erg verwarrend. Maar met behandeling kan ik genezen. Ik ga mij daar de komende tijd volledig op richten. Ik heb er vertrouwen in dat ik daarna terug kan komen.”

Vanwege haar ziekte gaat ze ervan uit dat ze de wereldkampioenschappen langebaan later dit jaar in Zuid-Korea moet laten schieten.

 

BUZZS