Japanse kroonprins kijkt naar online-opening festival

Door: DitjesDatjes
07-08-2020

De Japanse kroonprins Fumihito, die ook bekend is als prins Akishino, heeft met echtgenote prinses Kiko en zoontje prins Hisahito de openingsceremonie bekeken van de 44e editie van Sobun, het culturele festival voor de Japanse scholieren.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dat populaire festival zou dit jaar plaatsvinden in Kochi, de hoofdstad van de gelijknamige provincie op het zuidelijke eiland Shikoku. De coronacrisis gooide echter roet in het eten en de activiteiten vinden alleen online plaats.

Dat betekende ook dat het kroonprinselijk paar met Hisahito in een kaal kamertje voor een televisiescherm ging zitten, om netjes aangekleed voor een avondje uit naar de uitvoeringen te kijken. Het Bureau van de Keizerlijke Hofhouding maakte op zijn beurt weer opnamen van het televisiekijken.

Sobun is een festival waar middelbare scholieren vanuit alle delen van Japan en ook uit het buitenland kunst en culturele activiteiten met elkaar delen en uitwisselen. Het festival vindt elk jaar in een andere provincie (prefectuur) plaats.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD