Japanse prinses nu officieel verloofd

Door: DitjesDatjes
12-08-2018

TOKIO – De Japanse prinses Ayako is officieel verloofd. Dat heeft de Keizerlijke Hofhouding zondag bekendgemaakt nadat een vertegenwoordiger van Kei Moriya de prinses en haar moeder prinses Hisako thuis had bezocht en de traditionele geschenken horend bij een ‘Nosai no Gi’-ceremonie had overhandigd.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“De ceremonie is vlot verlopen”, aldus de 27-jarige prinses in een door het paleis verspreide verklaring. Prinses Ayako en de voor transport- en logistiekbedrijf Nippon Yussen KK werkende Kei Moriya (32) hadden hun verloving begin juli al aangekondigd, maar zonder de voorgeschreven ceremonie is deze niet officieel.

Ayako en haar moeder wachtten de vertegenwoordiger van Kei op in de logeerkamer van hun woning in de wijk Motoakasaka in de hoofdstad Tokio. De verlovingsgeschenken omvatten geraffineerde sake en stof voor een jurk. De bode presenteerde haar ook een lijst met geschenken.

Bezoek aan paleis

Na de ceremonie bezochten de prinses en haar moeder het keizerlijk paleis om keizer en keizerin Michiko te informeren over haar verloving. Later zou het keizerpaar ook Kei Moriya en zijn vader ontvangen. De keizer en Ayako’s overleden vader waren neven van elkaar.

Het huwelijk staat gepland voor 29 oktober, al is er op 19 september nog een officiële ceremonie ‘Kokki no Gi’ voor nodig om ook dit te formaliseren. Ayako verliest door haar huwelijk automatisch haar lidmaatschap van het keizerhuis en gaat verder door het leven als mevrouw Moriya.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD