Jarige Julio Iglesias blikt terug: ‘Nog altijd gelukkig met Nederlandse Miranda’

Julio Iglesias blikt terug op zijn turbulente leven
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Zanger Julio Iglesias, één van de bekendste Spaanse zangers, blaast vandaag 78 kaarsjes uit. Ter ere van zijn verjaardag blikt hij terug op zijn leven. Hij is nog altijd gelukkig met de Nederlandse Miranda Rijnsburger.

Julio Iglesias is vader van zanger Enrique Iglesias en heeft nog acht andere kinderen. Momenteel is hij nog altijd getrouwd met zijn tweede echtgenote, het Nederlandse model Miranda Rijnsburger. In het Spaanse Hola! blikt hij op zijn verjaardag terug naar wat hij allemaal meegemaakt heeft in zijn leven.

,,Na voor het eerst te hebben nagedacht over alles wat er in deze jaren is gebeurd, zing ik met een reden vaker over het verleden dan over de toekomst”, vertelt de Spaanse zanger openhartig tegen Hola! ,,Het is natuurlijk altijd belangrijk om door te gaan en te kijken naar de toekomst, maar zingen over het verleden geeft mij kracht om te blijven dromen en in te zien wat ik allemaal heb bereikt.”

Profvoetballer worden

Eigenlijk had de Spaanse zanger profvoetballer willen worden. Toen hij rechten studeerde aan de universiteit van Madrid, hield hij zich in zijn vrije tijd bezig met voetbal. Hij was een getalenteerde reservekeeper bij het grote Real Madrid.

Maar net voor zijn twintigste verjaardag raakte hij betrokken bij een zwaar auto-ongeluk en viel zijn grote jongensdroom compleet in het water. De Spaanse zanger raakte verlamd en belandde voor lange tijd in het ziekenhuis. De dokters vroegen zich af of hij nog wel ooit zou kunnen lopen.

Zo begon zijn zangcarrière

Maar Julio ging niet bij de pakken neer zitten en besloot fanatiek aan de gang te gaan met zijn revalidatie. Met succes, want op een gegeven moment kan hij weer lopen. Van een verpleger kreeg hij een gitaar om de soepelheid van zijn vingers te bevorderen, en dat was het begin van zijn zangcarrière. Hij begon zijn eigen liedjes te schrijven.

En dat werd een succes: hij werd één van de bekendste Spaanse zangers en scoorde in 1972 met zijn liedje ‘Un Canto A Galicia’ een grote Europese hit. Maar pas écht gelukkig werd hij toen hij het Nederlandse model Miranda Rijnsburger in 1990 ontmoette. Sindsdien zijn de twee onafscheidelijk.

Tags

JULIO IGLESIAS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck