Jarige prinses Irene, trouw aan de aarde

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Op 5 augustus wordt prinses Irene, die voluit Emma Elisabeth, prinses van Oranje Nassau, prinses van Lippe Biesterfeld heet, tachtig jaar! De prinses heeft een bewogen leven achter de rug. Na de spraakmakende scheiding van de Spaanse prins Carlos Hugo de Bourbon de Parme koos Irene voor zichzelf. Zij was haar tijd ver vooruit qua milieu- en natuurbewustzijn. Iets wat haar niet altijd in dank werd afgenomen. Prinses Irene is een voorvechter van het herstel van de relatie tussen mens en dier en schreef daar meerdere boeken over. Zo verscheen in 2016 het boek Bergplaas, over de boerderij en het bijbehorende 5000 hectare grote bijbehorende gebied in Zuid-Afrika die ze aankocht. Ze is naar eigen zeggen ‘altijd trouw aan de aarde gebleven.’ Afgelopen maart liep prinses Irene nog naast BN’ers als Paul de Leeuw en Claudia de Breij mee met de Klimaatmars.

De taal van de dans

De prinses is creatief: ze houdt van schilderen en danst graag. ,,Er was ooit een tijd dat ik elke dag danste. De voeten zijn niet meer zo keurig als vroeger maar de taal van de dans spreekt het lichaam nog altijd”, zei de prinses een aantal jaren geleden in een interview met schrijver Arthur Japin.
Uit haar huwelijk met prins Carlos, van wie ze in 1981 scheidde, kreeg de prinses vier kinderen: Carlos (1970), de tweeling Margarita (1972) en Jaime (1972) en Maria Carolina (1974).

Prinses Irene heeft huizen in Afrika en Zwitserland maar is het vaakst in Nederland te vinden. Ze woonde 25 jaar in Wijk bij Duurstede. Tegenwoordig resideert ze in Doorn, in de lommerrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug, dicht bij een paar kinderen en kleinkinderen.

Tags

80BOEKCREATIEFDANSENGEBOORTEDAGGETROUWDJARIGKINDERENMANNATUURPRINSES IRENETACHTIGVERJAARDAG

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck