Javier Guzman neemt vrijdag alvast oudejaarsconference op

Door: DitjesDatjes
25-11-2021

Cabaretier Javier Guzman neemt vrijdagavond al een voorlopige versie van zijn oudejaarsconference op. De komiek doet dat in verband met de dreigende nieuwe coronamaatregelen waar het demissionaire kabinet zich vrijdag over uitlaat. Dat heeft Comedy Central, die de show op 29 december uitzendt, donderdag laten weten.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Guzman speelde vorige jaar noodgedwongen zijn oudejaarsconference zonder publiek. “Cabaret is echt een kunstvorm waarbij interactie belangrijk is”, stelt een woordvoerder. “Op deze manier wil hij dat dit jaar voorkomen.” Guzman speelt de show vrijdagavond in Theater Diligentia in Den Haag. Er zijn nog een paar kaarten over.

Cabaretiers Peter Pannekoek en Najib Amhali, die de oudejaarsconferences voor de NPO en SBS verzorgen, laten aan het ANP weten eerst de persconferentie vrijdag af te wachten voordat zij alternatieve scenario’s voor de uitzending gaan onderzoeken. Cabaretier Guido Weijers liet eerder al weten af te zien van zijn eindejaarsshow voor RTL, omdat hij genoeg had van alle onzekerheid rondom de theaters.

BNNVARA zond in 2020 een drie weken oude opname van de oudejaarsconference van Youp van ’t Hek uit, omdat op oudejaarsavond alle theaters gedwongen dicht waren. Guido Weijers speelde de voorstelling wel live, voor zijn eigen medewerkers.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD