Je raadt nooit wat de ABBA-fans als eerste kochten?

ABBA op cassette
Door: Jos La Grande
05-09-2021

De sensationele comeback van Agnetha, Frida, Björn en Benny als de formatie ABBA is als een bom ingeslagen. De internationale media blijken over de twee nieuwe songs I still Have Faith in You en Don’t Shut Me Down opvallend enthousiast.

De wereldwijde lancering betekent ook dat de ABBA-kassa nog meer gaat rinkelen. 

Zoals donderdagavond bekend is gemaakt komt er een nieuw album dat op 5 november in de verkoop gaat. De bouw van de ABBA Arena in het Queen Elizabeth park in hartje Londen vordert. Vanaf eind mei 2022 worden daar de ABBA-avatar shows gebracht. Een concert van anderhalf uur met 22 hitsongs, inclusief de twee nieuwe liedjes, wordt opgevoerd voor 3.000 bezoekers.

Uiteraard is er ook een webshop, waar je ook het album kunt bestellen, evenals de tickets voor de show.  De nieuwe Voyage merchandise is een prooi voor de tienduizenden ABBA-verzamelaars. ‘Uitverkocht’ stond al vrij snel bij de casettebandjes met daarop het nieuwe album met als beeld de zonsverduistering die steeds wordt gebruikt in de uitingen.

Daarmee gaat ABBA  terug in de tijd. Want tussen 1974 en 1982 kochten de fans vinyl langspeelplaten en deze casettebandjes, die ook wel eens vastliepen in het casetteapparaat. Lege cage casettebandjes werd gebruikt om muziek van de radio of LP op te nemen, zodat je het ook in de auto kon afspelen.

Meer DenD