Jean Marc des Bouvrie doet zijn verhaal: ‘Dít is ware reden van erfenis-ruzie’

De reden van de erfenis ruzie
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Voor het eerst doet Jean Marc des Bouvrie zijn verhaal over de ruzie die is ontstaan over de erfenis van zijn vader Jan. ,,Het is helemaal niet dat wij geldwolven zijn die op geld zitten te wachten, absoluut niet.”

Hoewel Jean Marc zich tijdens de rechtszaak die hij met zijn zus Nicole aanspande op de achtergrond hield, wil hij nu toch zijn verhaal doen. De twee stapten naar de rechter omdat zij ontevreden zijn over de manier waarop de erfenis van hun vader verdeeld wordt. Jan des Bouvrie wijzigde zijn testament in 2020, het jaar waarin hij overleed. Jean Marc en Nicole hebben hun twijfels daarbij.

Eerlijkheid

Jean Marc en Nicole werden uitgesloten als erfgenamen, maar Jan creëerde wel legaten voor hen. Die legaten kunnen ze echter pas opeisen na het overlijden van Monique. ,,Dat het bij Monique blijft hangen, interesseert me niet zoveel”, verduidelijkt Jean Marc in weekblad Weekend. ,,Het gaat er wel om dat wij een bepaalde zekerheid willen van wat voor bedrag het ook is. Het is helemaal niet dat wij geldwolven zijn die op geld zitten te wachten, absoluut niet.”

Ook Nicole is allesbehalve materialistisch, legt Jean Marc uit. ,,Zij is wel de laatste die dat zou zijn. We willen gewoon eerlijkheid en duidelijkheid. Daar draait de hele zaak om.”

‘Dan was het anders gelopen’

Wel zijn beiden enorm verbaasd dat hun vader zo kort voor zijn overlijden het testament wijzigde. ,,Ons contact met Jan was gewoon zoals altijd. Zelf had ik sowieso wat minder contact, want ik ben al heel lang weg uit Nederland”, aldus Jean Marc. Volgens hem had het een groot verschil gemaakt als hun vader had verteld over de wijziging. ,,Als we het allemaal van tevoren hadden geweten, was het waarschijnlijk heel anders gelopen.”

Tags

ERFENISJAN DES BOUVRIE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck