Jean-Marc van Tol: “Ik had er gewoon in moeten blijven”

Door: DitjesenDatjes
15-01-2018

Afgelopen zaterdag was te zien hoe Jean-Marc van Tol vrijwillig Wie is de Mol verliet. En dat terwijl het spel pas drie dagen bezig was!

In het programma zegt hij dat hij “drie dagen niet geslapen heeft”, en dat de spanningen rondom het spel hem teveel werden. “Ik heb het echt onderschat. Want wat je als kijker niet weet, is dat de emoties echt zijn. Ik vond het zó leuk dat ik er drie dagen niet van heb kunnen slapen. Ik stond de hele tijd aan.”

Rust


Helaas kreeg de striptekenaar al snel spijt van zijn keuze het spel te verlaten: “Eén van de begeleidsters had van tevoren gezegd: ‘Als je 19 dagen in Wie is de mol? hebt gezeten, moet je drie dagen rust nemen.’ Ik heb echt 19 dagen rust moeten nemen voor de drie dagen dat ik er inzat. Al na één dag dacht ik: ‘Oh, wat stom! Ik had er gewoon in moeten blijven.’”

Dat Jean-Marc er vrijwillig uit is gegaan, is misschien wel extra pijnlijk voor Ron Boszhard. Hij wilde zo graag meedoen met het spel, maar lag er al in de eerste aflevering uit. In de tweede aflevering kreeg hij nog één kans, maar ook dat mocht niet baten. Zijn exit daarna was definitief. Toch is de [email protected] niet teleurgesteld in Jean-Marc: “Als je moet stoppen omdat je niet kunt slapen en de emoties je opbreken, vind ik dat voor hem verschrikkelijk. Ik hoop niet dat die man er iets aan overhoudt, want dit is al zo’n mindfuck”, zegt Ron tegen het AD. Ook had hij na de tweede kans geen hoop meer op een terugkeer:  “Het is geen gunprogramma, dit is Wie is de mol?”

Meer DenD