Jeangu wisselt zwart harnas in voor symbolische halsketting

Door: DitjesDatjes
15-05-2021

De halsketting die Jeangu Macrooy zaterdag voor het eerst droeg tijdens zijn tweede repetitie op het Eurovisie Songfestival is van symbolische waarde. De Nederlandse inzending heeft aan zijn nek een halve cent gehangen, wat verwijst naar de tekst van zijn nummer Birth Of A New Age.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“We hebben besloten om wat te veranderen aan de outfit”, zo legde Jeangu zaterdag op de persconferentie na afloop van zijn repetitie in Rotterdam Ahoy uit. De ketting vervangt het zwarte harnas dat Jeangu donderdag nog droeg en verwijst naar het oude Surinaams gezegde: “Mi na afu sensi, no wan man e broko mi”, wat letterlijk “Ik ben een halve cent, je kan me niet breken” betekent.

“Het is een heel oud gezegde want we gebruiken helemaal geen halve centen meer. Maar dit hier is een zilveren halve cent die nu op mijn borst hangt, dicht bij mijn hart. Dat hebben we toegevoegd voor de symboliek”, aldus Jeangu. Het was niet de enige wijziging aan de outfit van de zanger. Ook aan zijn blauwe jasje waren enkele toevoegingen gedaan.

Met de boodschap in het lied wil Jeangu straks eigenwaarde, veerkracht en vastberadenheid overbrengen op het songfestivalpubliek.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD