Jenny Douwes om de tuin geleid door Twan Huys

|Twan Huys|Jenny Douwes|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De Friese onderneemster en activiste Jenny Douwes is gisteravond tijdens de live-show van Late Night om de tuin geleid door Late Night-presentator Twan Huys. Ondanks de toezegging dat ze niet aan tafel zou komen te zitten met Zwarte Piet-activist Jerry Afriyie forceerde Huys dat toch ondanks zijn eerdere belofte aan haar.

Met een beroep op ‘dat iedereen gelijk is’ werd Douwes in de live-uitzending voor het blok gezet door de voormalig Nieuwsuur-presentator.

Huys gaf toe dat zijn redactie inderdaad de toezegging hadden gedaan aan Jenny, maar Huys ging tijdens de uitzending toch draaien. Een gevalletje je afspraken niet nakomen om gasten naar de studio te lokken.

,,Als ik had geweten wat het plan was dan was ik hier niet naar toegekomen. Dan had ik andere beslissingen genomen”, aldus Douwes, die haar emoties in bedwang wist te houden. ,,Je hebt je woord gegeven en daar ga je je niet aan houden. Maar dan had u mij dat moeten duidelijk maken. Ik vind dat je op een gegeven moment een streep moet zetten.”

Gesprek

,,Ik snap wat je zegt, aan deze tafel van Late Night moet iedereen aan kunnen zitten”, verweerde Huys zich. ,,Ik vind dat we allemaal een gesprek moeten voeren over dit onderwerp. Dat er niet iemand bevoordeeld kan worden.”

Douwes, die wordt verdacht van opruiing in verband met de anti Zwarte Piet-demonstratie vorig jaar in Friesland, zei onderzoek gedaan te hebben naar de groepering en dat was voor haar voldoende om deze positie te kiezen.

,,Waarom moet je praten met een groepring die in een rapport van de terreurbestrijding wordt genoemd.”

Studio

Jerry Afriyie kwam vervolgens toch aan tafel van Late Night dat de afgelopen week een dieptepunt bereikte qua kijkcijfers. Gisteravond scoorde Huys met Jenny, die onder valse voorwendselen naar de studio werd gelokt, wel 592.000 kijkers.

Op sociale media werd Huys gekielhaald. ,,Is Twan Huys inmiddels al ontslagen?”, “Hoe je als presentator een in jaren opgebouwd imago van vakkundigheid maar vooral integriteit in 1 uur vernietigt’, ‘Sluw, achterbaks horen bij Twan Huys’, ‘Schande RTL, Twan Huys hoe jullie omgaan met gasten’.

Tags

RTLTWAN HUYSZWARTE PIET

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck