Jeroen had schuldgevoel tegenover kinderen

Jeroen van Koningsbrugge is nog steeds stapelverliefd op zijn vrouw, met wie hij volgend jaar voor de derde keer trouwt. Toch is hun relatie weleens minder goed geweest, en zijn ze zelfs met hun twee kinderen in 2016 naar Amerika verhuisd om weer meer samen te zijn.

Herkend

,,Het plan was om meer tijd met ons gezin door te brengen. Ik was in Nederland zo druk met mijn werk. Het ene na het andere programma. Ik merkte dat ik mezelf begon te verliezen”, vertelt Jeroen in een openhartig gesprek met weekblad Story. ,,Wanneer ik op straat liep, boog ik mijn gezicht af. Puur uit angst om herkend te worden.”

Pas toen het gezin naar Amerika verhuisde kwam Jeroen erachter dat het niet erg is om herkend te worden. Toch was de emigratie niet helemaal succesvol, want anderhalf jaar na de verhuizing kwamen ze terug naar Nederland. ,,Ik was toen al een jaar heen en weer aan het vliegen. We waren ons doel om meer bij elkaar te zijn een beetje vergeten.”

Letterlijk

Jeroen was dus bang dat hij veel te veel zou missen van zijn twee kinderen en van zijn vrouw Marie-Claire. ,,Als de kinderen klein zijn wordt er vaak gezegd: Geniet, want voor je het weet zijn ze het huis uit. Dat nam ik iets te letterlijk.”
De grappenmaker ziet nu in dat hij niet overal bij kan zijn. ,,Je kan ze wel het gevoel geven dat je er altijd voor hen bent. Dat is veel belangrijker.”