Jeroen Pauw denkt niet aan overstappen voor salaris

Door: Tanja Brouwer
18-10-2019

De afgelopen maanden zijn er meerdere NPO-sterren naar de commerciële zenders gegaan. Helaas blijken die niet succesvol op de andere zenders, maar ‘nee’ zeggen tegen een hoger salaris konden ze blijkbaar ook niet. Jeroen Pauw snapt daar niets van.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Minister-president

,,Je weet wat de salarissen zijn als je bij de NPO werkt. Dat is altijd zoveel als de minister-president krijgt”, zegt de talkshowhost tegen weekblad Weekend. ,,Er is nog geen dag in heel mijn carrière geweest dat ik dacht: ik heb het drukken dan de minister-president. Dus ik vind het prima.” Aan weggaan bij de Publieke Omroep alleen voor het salaris gaat hij dan ook niet doen.

Jeroen heeft nog altijd, zelfs na veertien jaar, nog altijd plezier in het presenteren van een talkshow. ,,Ik vind het leuk om te doen en dan is het niet zwaar.” Die duizenden kijkers die iedere avond naar hem kijken bezorgen hem ook de zenuwen niet meer. ,,Ik voel eigenlijk helemaal niet zoveel druk. Ik zit meer in de fase dat ik denk: we zien het wel. ALs je dingen al lang doet, en ik doe al veertien jaar zo’n talkshow, dan zou het niet goed zijn als ik er nog druk bij zou voelen.”

Avontuur

In januari stapt Eva over naar RTL en gaat om en om met Beau presenteren. Of ze succesvol wordt is nog maar de vraag want Humberto Tan, Twan Huys en zelfs Beau is het niet gelukt de kijkcijfers op te krikken. Pauw werd gevraagd hoe hij dacht over de overstap van Eva Jinek, waarmee hij voorheen zijn talkshow afwisselende. ,,Ik vind het fantastisch dat ze het doet. Het is spannend en een groot avontuur, ik denk dat het voor haar héél goed gaat aflopen.”

 

Meer DenD