Jeroen Pauw in dubbelrol in Hilversumse omroepoorlog?

Omroepoorlog met Jeroen Pauw in dubbelrol.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

BNNVARA blijkt in het diepste geheim te werken – samen met de productiemaatschappij TVBV van Jeroen Pauw – aan een alternatief voor de talkshow Op1. De omroep ontketende de laatste weken een ware omroepooorlog tegen Op1. In een verhaal in de De Volkskrant werd Op1 en vooral WNL besmeurd met veel roddel en achterklap.

In de laatste podcast van De Communicado’s wordt onthuld dat BNNVARA en Jeroen Pauw achter de schermen een nieuwe talkshow ontwikkelen die Op1 moet vervangen in 2024. De voormalige arrbeidersomroep, die fuseerde met BNN, trok recent de stekker uit de samenwerking met Omroep MAX, EO en WNL.

Volgens De Communicado’s komt de terugtrekking uit Op1 en de ‘onthullingen’ in De Volkskrant in een heel ander daglicht te staan nu zou blijken dat BNNVARA aan een vervanging werkt.

Dubbelrol Jeroen Pauw

Ook is er een dubelrol voor Jeroen Pauw, die producent is van Op1 en de kernredactie aanvoert, nu ook met BNNVARA een serieuze concurrent in de markt wil zetten. Dat alles achter de rug om van de huidige overgebleven drie omroepen, Omroep Max, WNL en de EO.

BNNVARA heeft het nieuws dat er heimelijk wordt gewerkt aan een alternatief voor Op1 in 2024 niet bevestigd aan De Communicado’s.

Overigens gaat de NPO hier over en niet een omroep, maar het is een teken aan de wand hoe groot de omroepoorlog en het wantrouwen is in het wespennest Hilversum. Door alle commotie heeft het merk Op1 de afgelopen weken door de gecreerde oorlog zware averij opgelopen. In de podcast wordt ook gesuggereerd dat het bedrijf van Jeroen Pauw, TVBV (Te Verkopen Bewegende Video) de omzet hard nodig in verband met de eerdere overname door Endemol.

Pijnlijk voor de VARA

De afgelopen week eindigde voor BNNVARA uiterst pijnlijk, omdat ook de transfer van VARA-coryfee Herman Meijer naar Op1 uitlekte via een tweet van mediajournalist Mark Koster.

Meijer is al decennialang verbonden aan de VARA als eindredacteur van talloze talkshows, zoals Pauw & Witteman en Pauw. Laatstelijk was Meijer verantwoordelijk voor Khalid & Sophie. De talkshow in de vooravond kwam wat moeizaam op gang, maar nadat de formule was aangepast scoorde de opvolger van DWDD redelijk tot goed.

Afgelopen vrijdag werd de laatste Op1 voor de zomerstop niet zoals gebruiklijk voor de vrijdagavond verzorgd door BNNVARA, maar door Omroep MAX. De twee presentatrices van BNNVARA zouden niet beschikbaar zijn geweest in verband met andere verplichtingen.

Tags

BNNVARAEOJEROEN PAUWKHALID & SOPHIEOMROEP MAXOP1WNL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck