Jeroen Pauw openhartig over reanimeren vader

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Jeroen Pauw stond 28 jaar geleden op zijn boot toen zijn vader langs kwam om het verbouwde vrachtschip te inspecteren. Wat een gezellige middag moest worden, eindigde in een waar drama. Zijn vader zakte plotseling in elkaar, en terwijl Jeroen wachtte op de ambulance reanimeerde hij zijn vader. Tevergeefs. 

‘Pijnlijke geschiedenis’

Aan AD Magazine vertelt de journalist openhartig over dat heftige moment. ,,Mijn vader kwam over de loopplank achter mij aan, maar hij treuzelde. Ik nam hem mee vanuit de stuurhut het ruim in. Vanaf de trap zei hij: ‘God jongen, was is dit mooi. Wat ben ik blij dat ik dit nog mag meemaken’. Dat waren zijn laatste woorden.” Toen zag Jeroen dat de blik in de ogen van zijn vader veranderde, en hij wist dat het mis was. Omdat de moeder van Jeroen een hartpatiënt was, had de presentator eens een reanimatiecursus gevolgd en wist dus wat hij moest doen. Helaas mocht het niet meer baten. 

,,Ik vind het lastig om bij mezelf te constateren dat ik het nu, bijna dertig jaar later, nog steeds een pijnlijke geschiedenis vind. Ik kan er ook hele goede grappen over maken hoor en het is niet zo dat er niet over gepraat mag worden, maar het emotioneert mij nog steeds.” 

Tags

Jeroen PauwOverledenreanimatieVader

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie