Jeroen van der Boom openhartig over onzekerheden

Jeroen van der Boom
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Jeroen van der Boom heeft het niet altijd makkelijk gehad in zijn muziekcarrière. De zanger onthult met flinke onzekerheden te kampen. ,,Ik denk elke dag dat ik moet doorbreken.”

In gesprek met William Rutten voor de online serie ‘Op de gevoelige plaat’ laat van der Boom zich van een gevoelige kant zien. Hij laat weten lang last te hebben gehad van een onzeker stemmetje in zijn hoofd.

Droom

Jeroen en William leerden elkaar voor het eerst kennen in 1998 toen Jeroen de studio van William instapte. Het was de shoot voor zijn eerste singel ‘Een stem in mij’. Als William hem vraagt wat toen zijn grote droom was geeft Jeroen eenopmerkelijk antwoord.

,,Mijn grote droom was om zanger te worden voor bruiloften en partijen”.

In 2007 brak van der Boom dan eindelijk door met zijn grote hit ‘Jij bent zo’. ,,Het kwam op een moment dat ik het helemaal niet aan zag komen. […] Ik voelde aan alle kanten dat het misschien wel ging lukken met dit liedje.”

Toppers

Zijn droom om ‘op grote partijen te zingen’ werd werkelijkheid toen hij werd gevraagd voor de Toppers. ,,Ik werd eruit gepikt door Gordon.”

Ook zat Jeroen in de eerste jury van The Voice Of Holland in 2010. ,,Ik werd hiervoor gevraagd en ik wist helemaal nog niet wat ik ging doen. Ik was de eerste coach. Natuurlijk waren de grote en gevestigde jongens gevraagd, maar die durfden het niet aan.”

Dat het zo’n enorm succes zou worden kwam onverwachts. ,,Iedereen heeft gezegd: dit wordt niks.”

Al heeft de zanger een succesvolle carrière, heeft ook hij zijn onzxekerheden.

,,Ik kan mij soms druk maken om dingen die na drie weken weg zijn. […] Ik denk nog steeds elke dag dat ik opnieuw moet doorbreken. Waarom?”

Tags

JEROEN VAN DER BOOMTHE VOICE OF HOLLANDTOPPERSWILLIAM RUTTEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie