Jesse Klaver en Johan Derksen ruziën over ‘papadag’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Johan Derksen leverde dinsdag felle kritiek op Jesse Klaver (GroenLinks). De voetbalanalist is kritisch over de papadag van Klaver.

Jinek

Zo lang Jesse er met zijn verantwoordelijk functie nog een papadag op na kan houden, dan is het nog niet zo slecht gesteld met Nederland.”, zegt Derksen in Jinek tegen Klaver. “Ik vind dat mensen in die functie zich niet kunnen veroorloven om een papadag in te lassen”, gaat hij verder.

In het begin probeert Jesse politiek correct te blijven en laat hij Derksen uitpraten. Maar uiteindelijk spreekt ook hij zich uit:  “Weet je wat ik me eigenlijk niet kan veroorloven? Dat ik het een papadag noem, want je moet iedere dag vader zijn. In welke positie je ook zit: je moet verantwoordelijkheden en taken delen. Welke keuzes ik verder als vader maak, gaat je geen zak aan.”

Jaloezie

Vervolgens zegt Derksen iets, waardoor het lijkt alsof hij jaloers is op de papadag van Klaver: “Er zijn heel veel vaders in Nederland die ook heel graag een papadag in zouden willen lassen, maar dat gewoon niet kunnen. Ik ben jarenlang hoofdredacteur van een blad geweest en kon geen papadag inlassen.”

Derksen had in het programma ook nog kritiek op het imago van Jesse Klaver en hoe hij omgaat met de andere linkse partijen.

Tags

Eva JinekGroenLinksimagoJesse KlaverJohan DerksenKritiekpapadag

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie