Jesse Klaver laat zich afschermen in Kadaster!

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Hans Jacobs
Jesse Klaver wil niet meer dat mensen kunnen zien hoe duur zijn huis is en hoe hoog zijn hypotheek is. Hij heeft deze gegevens laten afschermen in het Kadaster.

De huizen van Jesse Klaver zijn de afgelopen weken veel in het nieuws geweest. Zijn oude huis, wat hij vrijwel zeker met twee ton winst heeft verkocht, stond nogal onder vuur vanwege het feit dat de duurzaamheid in zijn huis niet echt aan zeer hoge eisen voldeed, laat Bekende Buren weten.

Vervolgens kwam het nieuws dat Jesse een nieuw huis, in dezelfde straat had gekocht voor 662.500 euro en er een hypotheek op heeft laten vestigen van 900.000 euro. Met name het laatste zal veel wenkbrauwen hebben doen fronsen.

Jesse had blijkbaar moeite met de openheid van zaken en heeft het Openbaar Kadaster verzocht om zijn gegevens verder af te schermen. Dit verzoek is door het Kadaster gehonoreerd en dat betekent dat er geen gegevens over zijn huis meer beschikbaar zijn in verband met privacy.

Navraag bij het Kadaster leert dat iedereen een dergelijk verzoek kan indienen, maar niet altijd wordt toegestaan. Toch jammer dat Jesse Klaver, die juist een groot voorstander is van transparantie, hiermee aangeeft dat niemand iets van hem op dit gebied mag weten.

Tags

GROENLINKSHUISJESSE KLAVERNIEUWE WONINGPOLITIEK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck