Jessie Maya: vlogcamera was grote steun tijdens transitie

Door: DitjesDatjes
12-08-2022

Jessie Maya heeft veel steun gehad aan haar camera tijdens haar transitie en het overlijden van haar moeder. De vlogger vertelt in de YouTube-serie Open Kaart aan interviewer Robbert Rodenburg dat ze “dingen verwerkte” door erover te praten voor de camera.

Jessie Bosch, zoals de 26-jarige influencer voluit heet, begon op haar achttiende aan haar transitie naar vrouw. Als enige Nederlandse vlogger ooit legde ze dat volledige proces vast. De operaties, ingrepen en bijbehorende emoties kwamen allemaal op haar YouTube-kanaal. “Ik heb er mijn hele tienerjaren heel veel over gepraat. Dat is ook waarom ik heel goed was in voor de camera zitten en lullen. Ik merkte dat ik dingen verwerkte door erover te praten”, zegt Jessie, die vertelt dat ze van drie basisscholen is weggepest omdat ze homoseksueel was.

“Dus ik praatte tegen de camera alsof ik tegen mijn beste vriend praatte. Heel veel heb ik eruit gegooid op camera”, vervolgt Jessie, die inmiddels ook over haar dagelijkse leven vlogt. Op jonge leeftijd verloor ze haar moeder aan een hersentumor. “Ik heb altijd met mijn zus over mijn moeder gepraat, zij heeft natuurlijk hetzelfde meegemaakt. Ik heb er heel veel over gepraat, maar natuurlijk ook heel veel weggestopt. Eigenlijk zou ik heel hard een psycholoog nodig hebben.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD