Jett Rebel vraagt om meer steun voor entertainmentsector

Door: DitjesDatjes
03-08-2021

Jett Rebel roept het kabinet op om meer te doen voor de in nood verkerende entertainmentsector. In een open brief aan de Volkskrant schrijft de zanger dat het zijn hart breekt “om te voelen dat de regering in dit land de cultuursector systematisch de kop indrukt”.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het doet “bijna nog meer pijn” dat er ook vanuit het publiek weinig steun is, zegt Rebel. “Iedereen is bezig met z’n eigen hachje. Daarom stemmen we in groten getale op iemand die dat lijkt te beschermen. Iemand die ooit droomde van het leven als pianist, maar het nooit gered heeft”, zo verwijst hij naar demissionair minister-president Mark Rutte. “Gunt hij het ons niet? Wij wisten ook nooit zeker of we het zouden redden. Bij ons beroep hoort doorzettingsvermogen en zelfs dan is er nog geen garantie dat je er van kunt leven.”

Rebel denkt dat veel lezers zullen denken dat hij maar wat zeurt omdat hij al lang binnen zou zijn en artiesten een luizenleventje zouden leiden. In werkelijkheid kan hij al maanden amper rondkomen en overweegt hij om zelfs een andere baan te zoeken. “Elke noodkreet die klinkt vanuit mijn sector wordt opgevat als gezeik. Weinigen van ons durven hier wat over te zeggen, uit angst. Ik spreek uit liefde voor de complete entertainmentsector en kunst in de breedste zin van het woord.”

Buffertjes

De zanger zegt dat hij zijn beroep nooit als baan heeft gezien en het ook nooit voor het geld heeft gedaan. “Dit voelde altijd als mijn roeping. Maar we hadden nooit kunnen inschatten wat voor klap we zouden krijgen. En daar zijn geen buffertjes voor. Natuurlijk zijn er mensen die het veel zwaarder hebben en is gezond zijn en ieders veiligheid het allerbelangrijkst. Maar onze sector is al deze tijd heel begripvol geweest. Alles wat we hebben mogen doen, hebben we voorzichtig gedaan”, zo stipt Rebel aan.

“Waarom zijn wij steeds het allereerste wat wordt geschrapt?”, zo vraagt hij zich af. “Waarom moesten we met Fieldlab-evenementen bewijzen dat het veilig kan als we later toch weer worden gecanceld? Ik snap dat we niet zoveel geld opleveren als toerisme of de horeca, maar staan we daarom permanent onderaan de prioriteitenlijst? Alles wat ik vraag is: denk ook aan ons, soms. We doen namelijk alles wat we doen, uiteindelijk, voor jullie. Ik hoop snel weer mensen blij te mogen maken met mijn muziek.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD