Jim Bakkum deelt emotioneel bericht: ‘Stempel achtergelaten’

Jim Bakkum deelt emotioneel bericht
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Jim Bakkum heeft een emotioneel bericht gedeeld op Instagram. In 2020 raakte Nederland in de ban van het zieke jongetje Jayme van Pelt, die lijdt aan de zeldzame en dodelijke spierziekte SMA. Gisteren is het jongetje op 3-jarige leeftijd overleden. ,,Je hebt een stempel achtergelaten.”

Toen Jayme pas 1 jaar oud was, werd hij al behandeld in Hongarije met het peperdure medicijn Zolgensma. Er werd in Nederland twee miljoen euro opgehaald zodat Jayme het medicijn kon krijgen.

Spierziekte SMA

Het ging beter, maar helaas is SMA zeer dodelijk en in de meeste gevallen overlijden kinderen al voor hun tweede levensjaar. Langzaam vallen door een gendefect de spierfuncties uit, totdat ook ademhalen niet meer mogelijk is.

‘Jij bracht Nederland bij elkaar’

Tot het grote verdriet van de familie is Jayme gisteren op 3-jarige leeftijd overleden. Heel Nederland was in de ban geraakt van het zieke jongetje, zo ook Jim Bakkum. Hij deelt het verdrietige nieuws in een emotioneel bericht.

,,In het voorjaar bracht jij heel Nederland bij elkaar met je mooie blauwe ogen”, schrijft Jim op Instagram met een foto van Jayme. ,,Er is door heel veel mensen over de twee miljoen euro voor jou opgehaald, zodat jij je medicijn kon krijgen. Niet in Nederland, maar Hongarije.”

Stempel achtergelaten

Volgens Jim heeft het medicijn wel geholpen, maar leefde Jayme vooral langer vanwege zijn eigen kracht. ,,Dat medicijn, maar vooral jouw eigen kracht, heeft je uiteindelijk 3 jaar laten worden.”

Jayme heeft Nederland samengebracht, zo schrijft Jim verder. ,,In een tijd waarin het niet verdeelder kon zijn. Je hebt een stempel achtergelaten. Nu mag je rusten. Rust zacht lieve Jayme van Pelt. Heel veel sterkte voor al zijn dierbaren.”

Tags

Jim Bakkum

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie