Jim Parsons stopte met Big Bang Theory vanwege uitputting

Door: DitjesDatjes
12-08-2020

Jim Parsons heeft voor het eerst een boekje open gedaan over zijn beslissing om te stoppen met The Big Bang Theory. De 47-acteur, die in de sitcom de rol van Sheldon Cooper speelde, was naar eigen zeggen “doodop” en toe aan iets nieuws. Dat zegt hij in de podcast David Tennant Does a Podcast With…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Jim had bij het zetten van zijn handtekening voor het elfde en twaalfde seizoen naar eigen zeggen “al een vermoeden” dat het zijn laatste zouden worden, maar dat idee kreeg pas later vorm. Toen het filmen van de een na laatste reeks er eenmaal op zat, zag de acteur het licht.

“Die zomer ging ik naar New York om op Broadway te spelen en ik denk dat alles wat ik voelde toen werd bevestigd. Het was een heel intense zomer. Mede door die rol maar vooral omdat ik het zo druk had”, aldus Jim. De Amerikaan kreeg ook te maken met de zwakke gezondheid van zijn hond, die hij uiteindelijk moest laten inslapen, en hij brak ook nog eens zijn voet bij een val.

“Toen kreeg ik een soort helder moment. Ik moest van mezelf gas terugnemen en de tijd nemen om om mij heen te kijken. En dat deed ik. Ik wist toen: ik moet een zet doen.”

De laatste aflevering van The Big Bang Theory werd vorig jaar april opgenomen. Met twaalf seizoenen en 279 afleveringen is de serie nog altijd de langstlopende sitcom ooit.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD