Joe Biden had een prettige verrassing voor Vladimir in petto

Cadeau voor Vladimir||Randolph
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De pilotenbril van Ray-Ban behoort tot de standaarduitrusting van de 78-jarige Joe Biden. De president van de Verenigde Staten kan niet zonder. Dus had Joe voor zijn ontmoeting met Vladimir Poetin in Zwitserland als presentje een op maat gemaakte pilotenzonnebril meegenomen.

Biden schonk Poetin een originele Aviators van het Amerikaanse merk Randolph.

Uiteraard was het onbestaanbaar dat de president een zonnebril van een Italiaanse makelij aan de Rus zou geven. De 57-millimeter frame Concorde teardrop aviators heeft een waarde van 299 dollar en wordt gemaakt in Massachussets.

President

​Biden draagt zijn hele leven al Ray-Ban pilotenbrillen. Hij tovert op elk moment van de dag een exemplaar moeiteloos uit de binnenzak van zijn jasje. De president heeft moeite met zonlicht en begint dan met zijn ogen te knijpen.

De zonnebril, die ook door piloten van de Amerikaanse luchtmacht worden gebruikt, was niet het enige cadeau voor Poetin. Biden had ook nog een Amerikaanse bizon van kristal meegenomen. Het beest staat voor kracht, eenheid en veerkracht, aldus een medewerker van het Witte Huis.

Uit zijn slof

De ontmoeting tussen Biden en Poetin leverde overigens niet heel veel op, behalve dat de Biden een ontmoeting zinnig vond. De cyberaanvallen, Oekraïne en de mensenrechten stonden onder meer op de agenda van de bijeenkomst die 2 uur en 38 minuten duurde.

Na de persconferentie viel Biden uit de slof tegenover een CNN-verslaggeefster. Ze vroeg de president wat hij nu eigenlijk concreet heeft bereikt. Biden was nogal geïrriteerd, maar bood later voordat hij de AirForce 1 binnenstapte zijn excuses aan. De verslaggeefster zei overigens dat dit niet nodig was.

De persconferentie van Poetin zat boordevol propaganda. De Russische president ontkende dat Rusland achter de cyberaanvallen op Amerikaanse doelen zit. Hij verwees dat de criminelen opereren vanuit onder meer Canada en Latijs-Amerika.

Randolph
Randolph zonnebril (Flickr)

Tags

JOE BIDENPOETIN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck