Crisissfeer: Joe Biden moet zo snel mogelijk worden getest

Crisis USA|Trump besmet|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De Democratische presidentskandidaat Joe Biden moet zo snel mogelijk worden getest. Na het woeste tv-debat van dinsdagavond is er een risico dat Biden ook is besmet.

Dat zeggen Amerikaanse deskundigen.

In de Verenigde Staten wordt gevreesd dat ook de stafchef Meadows van Donald Trump en zijn vice-president Mike Pence een corona-risico lopen.

Trump is gisteravond nog naar een geldinzamelingsdiner geweest in Bedminster terwijl hij mogelijk geweten heeft dat zijn medewerkster Hope Hicks besmet zou kunnen zijn.

Melania Trump meldt zojuist dat zij en haar man in een goede conditie zijn. Ze zegt dat ze wel alle afspraken voor de komende tijd heeft afgezegd.

Opperbevelhebber

Alle alarmbellen zijn afgegaan in Amerika na het nieuws dat Donald Trump en zijn vrouw Melania besmet zijn met corona. Trump is opperbevelhebber en zit middenin de verkiezingscampagne. Volgende week donderdag zou het debat tussen Mike Pence en de Democratische kandidate voor het vice presidentschap Kamala Harris plaatsvinden. De vraag is of dat nog kan doorgaan.

Dat geldt ook voor de debatten tussen uitdager Joe Biden en Trump, want de president moet 14 dagen in quarantaine.

Vraagtekens

Ook worden er vraagtekens gezet achter het feit dat het Witte Huis bijna een etmaal heeft gezwegen over de besmetting van Trumps medewerker Hope Nicks en later de president. Trump is zelfs op donderdag nog op campagne gegaan.

Brian Stelter van CNN vindt dat het Witte Huis geen nieuws moet achterhouden voor het publiek. ,,Goed of slecht nieuws vertelt hoe het zit”, in zijn commentaar vanochtend.

Dr. Gupta, medisch deskundige van dezelfde tv-zender, zegt: ,,Het virus maakt geen onderscheid wie er wel of niet besmet wordt.”

Trump besmet

Tags

CNNCORONACOVID-19DONALD TRUMPMIKE PENCE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck