Joe Pesci had ernstige brandwonden tijdens opnames Home Alone 2

Door: Ditjes en Datjes
30-11-2022

Joe Pesci liep tijdens de opnames van Home Alone 2: Lost in New York, naast de gebruikelijke pijntjes die bij stunts horen, ook serieuze brandwonden op. Dat vertelt de acteur in een interview met het tijdschrift People.

In de film uit 1992 wordt Pesci’s personage, inbreker Harry, door hoofdpersoon Kevin McCallister (gespeeld door Macaulay Culkin) meerdere malen in de val gelokt en voor de grap gehouden. Het levert hem meerdere pijnlijke momenten op, tot genoegen van de kleine Kevin.

“Naast de gebruikelijke builen, kneuzingen en algemene pijntjes die bij dit soort fysieke humor horen, kreeg ik ook ernstige brandwonden op mijn hoofd tijdens de scène waarin Harry’s hoed in brand wordt gestoken”, herinnert Pesci zich. “Gelukkig deden de professionele stuntmannen de echt zware stunts.”

Pesci was te zien in de eerste en tweede film van de Home Alone-serie. Of hij na al die jaren nog eens terug zou willen keren voor een nieuwe film weet hij niet. “Zeg nooit nooit, maar ik denk dat het lastig wordt om het succes en de onschuldigheid van die films te herhalen”, zegt de 79-jarige acteur. “Het is een andere tijd, opvattingen en prioriteiten zijn in dertig jaar veranderd.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD