Johan Derksen brandt Renze Klamer af: ‘Hij speelt een rol’

Renze Klamer speelt een rolletje
Door: Charlotte Wijnen
29-07-2022

Hoewel Johan Derksen momenteel niet op televisie verschijnt, weerhoudt het hem er niet van om zijn mening te geven. Vooral over Renze Klamer heeft hij geen goed woordje te zeggen. Volgens Johan speelt hij een rol. ,,Hij laat zich geweldig opnaaien door zijn redactie.”

Door de lange files en lange wachtrijen op Schiphol heeft Derksen besloten dit jaar niet op vakantie te gaan. Hierdoor heeft hij genoeg tijd om radioprogramma’s te maken en de Nederlandse talkshows te volgen. Ook talkshow Renze volgt Johan op de voet, maar daar ergert hij zich groen en geel aan.

‘Heel ongemakkelijk om naar te kijken’

,,Ik heb niks tegen Renze hoor”, begint Johan in de YouTube-serie ‘Koffie met’. ,,Het lijkt mij ook een aardige jongen. Maar hij laat zich geweldig opnaaien door zijn redactie. Je kunt in dat programma af en toe horen en zien dat het niet de Renze is zoals hij karakterologisch in elkaar zit.”

Volgens Johan zien we vooral een ‘opgefokte’ Renze, iemand die hij helemaal niet is. ,,Die dan plotseling, voor de kijkcijfers, heel harde en venijnige interviews probeert te houden. En dat kan Wilfred heel goed, maar Renze beheerst dat niet. Vriendelijke Renze speelt dan plotseling een rol die hem niet ligt. En dat is heel ongemakkelijk om naar te kijken.”

Boerenprotesten

Daarbij is Johan het niet eens met de dingen die Renze zegt. De presentator liet in zijn talkshow merken dat hij zich ergert aan het feit dat de boeren vlaggen ophangen bij snelwegen. Volgens Johan kunnen de vlaggen juist helemaal geen kwaad.

,,Er is een heel groot cultuurverschil tussen het platteland en de Randstad. Die mensen aan die talkshowtafels uit de Randstad hebben makkelijk praten”, aldus Johan. ,,Ik vind het een heel vreedzame wijze van protesteren. Ik heb geen vlag, maar anders had ik hem ook ondersteboven bij de voordeur gehangen.”

Meer DenD