Johan Derksen denkt aan opstappen na aflevering

Johan Derksen
Door: Tanja Brouwer
23-06-2020

Hoewel de kijkcijfers van Veronica Inside torenhoog waren, zo’n 1.7 miljoen mensen keken naar het programma, overweegt Johan Derksen op te stappen. Hij noemt de uitzending ‘een van de slechtste ooit’ en overweegt zijn contract, dat nog twee jaar loopt, niet af te maken.

Weinig plezier

,,Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd al met heel weinig plezier naar de uitzending kwam”, vertelt Johan Derksen aan De Telegraaf. ,,Als je dan een avond als gisteren hebt, dan helpt dat niet. Ik ben heel erg boos geworden om de uitzending. Ik vond het de slechtste die we ooit gemaakt hebben. De hele show kreeg een totaal andere sfeer, vond ik, en dat is René van der Gijp volkomen met me eens.” In de uitzending waren advocaat Natacha Harlequin en oud-voetballer Dries Boussatta te gast om over racisme te praten. Aanleiding was de grap die Derksen tijdens een eerdere uitzending maakte, toen hij zich hardop afvroeg of een als Zwarte Piet verklede pro-Zwarte-Pieten-demonstrant misschien rapper Akwasi zelf was.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De grap viel zo verkeerd dat inmiddels een aantal bedrijven, waaronder Zespri en Gillette, heeft aangegeven dat ze niet willen dat hun reclames rondom het programma worden uitgezonden. Niet alleen Derksen en andere VI-mannen zullen dus gevolgen ondervinden van de grap, ook John de Mol zal misschien zijn advertentie-inkomsten zien teruglopen.

Meer DenD