Johan Derksen gaat de politiek in

Johan Derksen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Een nieuwe weg in de carrière van Johan Derksen. De vaste gast van Veronica Inside gaat zich hard maken voor de vrijheid van meningsuiting in Nederland…

Derksen kennen we als een man die absoluut geen blad voor de mond neemt. Meerdere mediarellen ontstonden door opmerkingen die de 71-jarige voetbalanalist er uit flapte. Nu maakt hij bekend ambassadeur te worden van Code Oranje, de landelijke politieke beweging van Richard de Mos. Derksen ‘staat, net als Code Oranje, pal voor de vrijheid van meningsuiting’.

Verkiezingen

De politieke beweging doet in maart mee met de Tweede Kamerverkiezingen.

,,Het begint er steeds meer op te lijken dat we in Nederland de vrijheid van meningsuiting zwijgend ten grave dragen. De vrijheid van meningsuiting ligt onder vuur dankzij een leger van beroepsgekwetsten. De gedachtepolitie staat paraat om je te knevelen als je je op andermans tenen begeeft”, aldus lijsttrekker Richard de Mos.

Code oranje kan dus rekenen op de steun van Derksen. ,,Richard is vorige week bij mij geweest om de Basiself van Code Oranje toe te lichten”, vertelt Johan. ,,Pal staan voor de vrijheid van meningsuiting staat bij hen met stip op nummer 1 en daar kan ik mij uiteraard geheel in vinden. De totale vertrutting van de samenleving waarin niks meer gezegd kan worden, hangt me behoorlijk de keel uit.”

LEES OOK:

Johan Derksen neemt deze ‘domme opmerking’ terug

Tags

CODE ORANJEJOHAN DERKSENPOLITIEK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck