Johan Derksen negeert wens van vrouw

Door: DitjesenDatjes
11-05-2018

Zijn vrouw had één nadrukkelijke wens: stop met werken. Johan Derksen maakte die afspraak met haar. Tot de zomer zou hij bij Voetbal Inside zitten, en daarna zou de 69-jarige genieten van zijn oude dag. Helaas voor zijn vrouw Isabelle kwam hij deze afspraak niet na.

Pot met goud

Onlangs tekende Johan Derksen samen met Wilfred Genee en René van der Gijp een contract bij Talpa voor vier jaar. Een doorn in het oog van zijn twaalf jaar jongere vrouw Isabelle, die liever zag dat haar man meer tijd voor haar vrij maakte. ,,Maar goed, de pot met goud lonkt”, zegt Derksen tegen Privé. ,,Ik heb bij Veendam gevoetbald, bij Haarlem en bij MVV. Daar verdiende je geen zak. Toen ben ik mijn hele leven journalist geweest. Daar kun je van leven maar rijk word je er niet van.” Toen Derksen bij de televisie ging werken stroomde het geld pas binnen.

Morele verplichting

Derksen vertelt dat het écht zijn plan was om te stoppen na Voetbal Inside. Maar daar kwam Talpa tussen. ,,Dat was het plan. Maar toen kwam Wilfred, onze zakelijk leider, met een aanbieding van John de Mol. Plotseling zat ik ’s avonds om twaalf uur, na de uitzending, in een heel leeg Talpa-pand met John. Hij noemde een bedrag waarvan ik me alleen maar afvroeg: Heb ik dat goed verstaan?” Derksen kon het niet laten om in te gaan op het aanbod. Hij deed het voor zichzelf, maar ook voor Wilfred Genee. Als één van de drie mannen niet wilde, ging de hele deal niet door. ,,Ik had een soort morele verplichting naar René”, legt Derksen in Privé uit. ,,Maar vooral naar Wilfred, want hij krijgt er een heel pakket andere programma’s bij. Kijk dit is mijn laatste contract maar Wilfred moet nog tien, vijftien jaar door.”


Isabelle was niet blij toen haar man vertelde dat hij hun afspraak niet was nagekomen. Ze was niet blij voor hem, en zelfs het geld dat Derksen gaat verdienen kon haar niet vrolijker maken. Volgens Derksen is zijn vrouw een stuk minder materialistisch dan hij is, en wil ze vooral tijd doorbrengen met haar man.

Meer DenD