Johan Derksen SLOOPT Songfestivalinzending

Johan maakt gehakt van Songfestivalinzending||
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De mannen van Vandaag Inside zijn niet te spreken over de inzending van het Eurovisiesongfestival dit jaar. Hoewel Johan Derksen het sowieso een ‘circusvoorstelling’ vindt, begrijpt hij niet waarom Mia Nicolai Nederland gaat vertegenwoordigen. ,,Je schaamt je als Nederland toch dood?”

Mia Nicolai en Dion Cooper mogen dit jaar Nederland gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Velen kennen de artiesten niet, waardoor er enige twijfel over de keuze werd uitgesproken. In Vandaag Inside gingen de mannen nog een stapje verder: zij begrijpen absoluut niet waarom deze twee artiesten gekozen zijn.

‘Je schaamt je als Nederland toch dood?’

,,Ik heb me voorgenomen om niets meer met het songfestival te doen: het feest van de wansmaak. Het is hetzelfde als met ons kabinet dat overal baantjes uitdeelt”, zegt Johan Derksen in de uitzending. Johan ziet liever een echt goede zanger of zangeres, maar volgens hem regelt een kleine groep wie er elk jaar naar het liedjesfestijn mag.

Toch wil Johan er iets over kwijt. Er wordt in de uitzending een video getoond waarin Mia vertelt dat haar visum in Amerika afloopt en dat ze ‘depressief’ wordt bij de gedachte om terug naar Nederland te gaan.  ,,Je schaam je als Nederland toch dood? Als dit meisje geïnterviewd wordt, en zegt: ‘Ik vertegenwoordig dat kutland waar ik altijd een paar maanden per jaar moet zitten”’, aldus Johan. Ook René van der Gijp begrijpt er niets van. ,,Waar slaat dit op?”, zegt hij verbaasd.

Crowdfunding

De video die werd getoond staat op de Instagram van Mia. ,,Ik heb het gevoel dat ik altijd heb geweten dat ik niet in Amsterdam wilde wonen, ik wil niet in Nederland wonen”, zegt ze onder andere in de video.

Ook heeft de zangeres eerder een crowdfunding opgezet voor zichzelf. ,,Ze zocht wegen om naar het buitenland te kunnen vertrekken. Wat opviel was de wijze waarop. Via donaties en niet met eigen geld of via haar welgestelde ouders”, meldt juicekanaal Realityfbi op Instagram.

Volgens het kanaal is de vader van Mia werkzaam in de Eerste Kamer en haar moeder is bekend uit de muziekwereld en heeft meerdere cd’s op haar naam staan. ,,Hadden Mia vast kunnen helpen met die droom verwezenlijken in Amerika”, meent Realityfbi.

Tags

Dion CooperJohan DerksenSongfestivalVandaag inside

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie