Johan Derksen sneert terug: ‘Gordon is een patiënt’

Gordon heeft mentaal problemen volgens Derksen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Gordon heeft flink uitgehaald naar tv-collega’s als Arjen Lubach en Johan Derksen. Derksen besloot gisteren in Vandaag Inside terug te slaan en noemde Gordon een ‘patiënt’. ,,Die man is ten einde raad.”

Er is steeds meer kritiek op programma’s waarin mensen die het syndroom van Down hebben centraal staan. Nu zijn de pijlen op Gordon gericht, omdat hij het programma Down the Road presenteert. Zo zei Lubach dat het programma ‘puur vermaak’ is en een ’té rooskleurig beeld schept van het syndroom van Down’.

Gordon woest

Gordon reageerde woest op Instagram. Hij noemde Lubach een ‘ongelofelijke flapdrol’ en ook Johan Derksen, die al eerder kritiek op Gordon heeft geuit, kreeg de wind van voren. ,,Johan: zoals je hebt gezien heb ik niet aan de kinderen gezeten, zoals je je een tijd terug afvroeg, en of ik wel geschikt was voor dit programma. Wat voor sneu iemand moet je zijn om zoiets te roepen”, schreef Gordon.

‘Hij is een patiënt’

Wat vindt Johan van de woorden van Gordon? ,,Dat van die kinderen, heb ik dat gezegd?”, vroeg Derksen zich gisteren af in Vandaag Inside. ,,Die man is ten einde raad. Dat is een patiënt en alles mislukt. Dan heeft hij een programma waarin hij goedkoop kan scoren over de ruggen van kinderen met het Downsyndroom en dan krijgt hij daar weer kritiek op en dan heeft hij het idee dat heel Nederland tegen hem is. We hebben niks tegen Gordon, als hij maar in Dubai woont en geen liedjes zingt.”

‘Verbitterd’

Volgens Johan gaat het met Gordon alleen maar bergafwaarts. ,,Het is over… Toen hij met Gerard Joling samen was, viel ik van de bank van het lachen. Het was heel ordinair, maar je lachte je de pleuris. Maar die jongen is verbitterd.”

Tags

GordonJohan Derksen

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie