Johan Derksen vindt EK-deelname Quincy Promes schokkend

Quincy Promes
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Johan Derksen vindt het schokkend dat bondscoach Frank de Boer voetballer Quincy Promes, die verdacht wordt van een steekpartij, meeneemt naar het EK. Hij haalt keihard uit.

Als er iets is dat Johan Derksen niet begrijpt, is het wel dat Quincy Promes is meegenomen naar het EK. ,,Hoe meneer De Boer omgaat met serieuze onderwerpen… Het wordt allemaal gebagatelliseerd.”

‘Daar moet je genadeloos in zijn’

Om de voetballer mee te nemen naar het EK, is toch wel de grootste blunder van Frank de Boer, vindt Johan. ,,Een man die bij een steekpartij betrokken was. Die moet Nederland niet gaan vertegenwoordigen in een interland. Daar moet je genadeloos in zijn”, aldus Derksen in ‘De Oranjezomer’.

Ook deelt hij nog een sneer uit naar Promes zijn voetbalcarrière. ,,Daarnaast heb je hem als voetballer niet eens nodig.”

Aangevallen met een mes

Promes wordt ervan verdacht vorige zomer zijn neef te hebben neergestoken na afloop van een familiefeest. Volgens het slachtoffer werd hij uit het niets door Promes aangevallen met een mes en raakte daarbij ernstig gewond aan zijn knie.

Vanwege de familieband en het niet willen schaden van de carrière van Promes wilde het slachtoffer geen aangifte doen en er op een andere manier uitkomen. Maar na een tip kwam de politie er toch achter dat Promes betrokken zou zijn geweest en deed het slachtoffer uiteindelijk aangifte. Na twee dagen vast te hebben gezeten kwam de voetballer weer vrij.

Beslissing voor het EK

Nu, aan de vooravond van het EK voetbal, is er nog steeds onduidelijkheid over de zaak. Het slachtoffer vraagt zich af of er een relatie is met het aanstaande toernooi. Dat frustreert hem, dus deed hij zijn verhaal in een interview met De Telegraaf. Hij wil dat het OM nog voor het EK een beslissing neemt over het vervolg van de zaak. Hierdoor zou Promes mogelijk het EK missen.

‘Niets wat we kunnen doen’

Maar dat blijkt echter niet het geval. De advocaat van de neef van Promes, Moszkowicz, liet in Humberto namelijk weten dat de vervolgstappen die hij en zijn client kunnen nemen geen directe gevolgen voor Promes zullen hebben.

,,Als het OM niet wil vervolgen of geen beslissingen wil nemen, kunnen we een artikel 12 klacht indienen. Dat is een traject van enkele maanden, maar dat is het enige middel dat we hebben”, vertelde de advocaat in Humberto. ,,Op dit moment hebben wij dus geen effectief middel. Er is helemaal niets wat we kunnen doen.”

Tags

FRANK DE BOERJOHAN DERKSENQUINCY PROMES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck