Johan Derksen voorlopig niet terug bij Rijnmond

Door: DitjesDatjes
12-05-2022

Johan Derksen mag voorlopig niet terugkeren met zijn radioprogramma op de regionale zender Rijnmond. Hoewel Vandaag Inside vanaf volgende week weer op televisie te zien is, met Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp, is de analist nog niet welkom op de radio. Dat laat waarnemend hoofdredacteur Ruud van Os desgevraagd weten aan het ANP.

“De uitspraken die hij heeft gedaan, blijven staan en wij blijven die nog steeds niet gepast vinden”, stelt hij. “We zijn van mening dat we nu niet met hem kunnen samenwerken.” Rijnmond heeft twee weken geleden “een goed gesprek” met Derksen gehad en daarin is afgesproken dat ze na de zomer verder kijken of een vervolg van het radioprogramma mogelijk is. “Dan kijken we hoe de vlag er dan bij hangt.”

Donderdag werd bekend dat Vandaag Inside aanstaande maandag terugkeert op televisie. De drie presentatoren besloten 29 april te stoppen na een storm van commotie over een bekentenis van Derksen, dat hij een halve eeuw geleden een bewusteloze vrouw zou hebben gepenetreerd met een kaars. Later herriep hij zijn verhaal en zei dat er geen penetratie was geweest.

Woensdag ontstond verwarring toen Derksen in het AD zei dat het trio maandag zou terugkomen op televisie. Zijn maatje Van der Gijp stelde in RTL Boulevard van niets te weten en ook Talpa stelde de uitspraken van Derksen “voorbarig” te vinden.

Marco Louwerens, directeur TV van Talpa, stelde donderdag in een korte verklaring dat het bedrijf stelling heeft genomen tegen de manier waarop Derksen zijn verhaal deed en de manier waarop hij met het onderwerp is omgegaan. “We weten dat de mannen af en toe op het randje lopen en dat typeert het programma, maar dit was vanzelfsprekend in meerdere opzichten een stap te ver”, staat in de verklaring. “Johan heeft wat ons betreft duidelijk genoeg afstand genomen van hetgeen er mis is gegaan. De keuze om te stoppen lag bij hem, maar inmiddels is het hem duidelijk geworden dat zelfs de grootste criticasters vinden dat een programma als Vandaag Inside een plek moet hebben in het Nederlandse medialandschap. Die mening delen wij. Vandaag Inside blijft een programma waar onder andere discussies en gesprekken over uiteenlopende (gevoelige) thema’s in de openbaarheid gevoerd worden.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD