Johan Vlemmix ongeneeslijk ziek: ‘Ik vrees het ergste’

Johan Vlemmix
Door: Tanja Brouwer
06-11-2019

Het leven van Johan Vlemmix is de afgelopen tijd drastisch veranderd. De Oranjefan heeft te horen gekregen dat hij ongeneeslijk en ernstig ziek is. Daarom heeft Johan besloten afstand te doen van zijn woningen en zelfs van zijn verzameling Koningshuis-objecten.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

,,Ik heb osteofyten (botuitsteeksels in de spieren), osteoporose (botontkalking), artrose (slijtage van het kraakbeen) en acute reuma”, zegt Johan tegen weekblad Privé. De vooruitzichten zijn niet goed, want volgens Johan is er geen medicatie om de osteofyten af te remmen. ,,Ik moet nu ingrijpende beslissingen nemen wat ik nog wil met mijn leven. De prognose ziet er niet goed uit. Ik heb geen idee hoe dit gaat aflopen, maar ik vrees het ergste.”

Schok

Voor zijn fans komt dit nieuws als een verrassing. Afgelopen zomer liep hij nog de Nijmeegse Vierdaagse uit, en dat terwijl hij twee geblesseerde knieën had. Ook zijn familie en vrienden zullen overvallen worden door dit nieuws. Aan hen had Johan nog niets verteld. ,,Ik kon het niet over mijn lippen krijgen en wilde ze niet ongerust maken. Gelet op de situatie kan ik er nu gewoon niet meer omheen. Johan Vlemmix is niet meer de gezellige ouwehoer die iedereen kent. Ik kan mijn situatie niet langer meer voor de buitenwereld verbloemen. Het lucht op om het nu te vertellen.”

Geld

Omdat Johan inziet dat zijn toekomst er heel anders uit komt te zien door de diagnose, neemt hij een drastisch besluit. Hij verkoopt zijn twee woningen en ook veel spullen doet hij weg. ,,Ik heb denk ik zo’n twintig vrachtwagens nodig om mijn villa leeg te halen. Het is een onvoorstelbare hoeveelheid. Daarnaast heb ik veel inventaris, zoals een collectie van 18.000 voorwerpen en schilderijen over het koninklijk huis. Die spullen doe ik, als Oranjefan, met pijn in mijn hart weg. Ik hoop dat daar een goede bestemming voor wordt gevonden. Ik wil straks kleiner gaan wonen. Mijn leven, dat zo chaotisch was, moet straks overzichtelijker worden.” Zoals de meeste nare dingen in het leven heeft ook de ziekte van Johan hem inzichten gegeven. ,,Nu besef ik dat geld niet gelukkig maakt en dat ik dat zo zou inruilen om weer gezond te worden. Ik ben financieel onafhankelijk en heb een aardige spaarpot. Ik heb daarvoor altijd knetterhard gewerkt. En je ziet waar het kan eindigen. Daarom pluk ik de dag. Ik hoop dat ik nog een tijdje mee mag gaan.”

Meer DenD