‘John de Mol heeft concept The Voice gestolen van een student’

Heeft John de Mol concept TVOH gestolen
Door: Charlotte Wijnen
18-01-2022

John de Mol zou het concept van The Voice of Holland hebben gestolen. In 2009 zou een student het idee aan hem hebben gepitcht, niet wetende dat John de Mol er een jaar later mee vandoor zou gaan.

Student Kevin volgde in 2009 de opleiding CO IEMES op Fontys. Hij deed mee aan een project waarin je een idee voor een tv-format mocht pitchen aan John de Mol, die naar één van zijn colleges kwam. Er zouden zes projectgroepen worden genomineerd voor de finale en de studenten werd een stage bij Talpa beloofd. Dat meldt showbizzkanaal RealityFbi op Instagram.

Idee gepitcht aan John de Mol

Kevin had een geweldig idee en besloot niet als projectgroep mee te doen, maar alleen. In oktober 2009 diende hij het format ‘BZM’ in, wat later ‘The Voice’ werd. Kevin noemde zijn idee ‘The Voice’ omdat het de bijnaam van zijn favoriete zanger was.

Uiteindelijk mocht Kevin het idee pitchen aan John de Mol, die hem vertelde dat het één van de best gepitchte ideeën was. Hij beloofde de eerder genoemde stageplaats, maar Kevin hoorde nooit meer iets terug.

‘Keer op keer geweigerd’

Tot een jaar later, toen The Voice opeens op de buis verscheen. In een mail van studenten die RealityFbi in Instagram Stories heeft gedeeld, staat: ,,Wij waren er allemaal door verrast dat er werd gezegd dat dit format door De Mol en door Roel van Velzen zou zijn bedacht.”

Ook zou het college zijn opgenomen, iets waar geen van de studenten die een idee pitchten van op de hoogte waren. ,,Kevin bleef vragen om het beeldmateriaal, maar dit werd hem keer op keer geweigerd, omdat de school het samenwerkingsverband met John de Mol en zijn bedrijven niet wilden schaden”, aldus de studenten in de mail.

Dat zijn idee uiteindelijk zó groot zou worden is natuurlijk de droom van iedere student. Maar helaas heeft Kevin er nooit de credits voor gekregen.

Meer DenD