John Legend haalt uit naar Trump op Twitter

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

WASHINGTON D.C. – President Donald Trump heeft zich opnieuw de woede van een flink aantal Amerikanen op de hals gehaald, door zich volgens The Washington Post minachtend uit te laten over Haïti, El Salvador en delen van Afrika. Trump zou de landen ‘shithole countries’ hebben genoemd, tijdens een vergadering in het Witte Huis. Ook vroeg hij zich af ‘waarom al die mensen uit die rotlanden naar Amerika komen’. Vooralsnog is er geen bericht gekomen vanuit het Witte Huis, dat Trump deze uitlatingen niet heeft gedaan. Onder anderen popster John Legend maakt zich boos over de uitspraken van Amerika’s leider.

“De president is een racist. Dat is ‘ie altijd al geweest. Als jij op hem gestemd hebt, dan doe je dat om die reden of eigenlijk ondanks die reden. Wat wij nodig hebben is een multiraciale, antiracistische coalitie, die hem verslaat en onze natie weer gezond maakt.” John kreeg veel bijval op zijn tweet, al waren er ook Trump-aanhangers die het niet met hem eens waren. Ook talkshowhost Trevor Noah noemde Trump in zijn programma een racist.

De president pleitte in de vergadering volgens de krant voor meer immigranten ‘uit landen zoals bijvoorbeeld Noorwegen.’ Trump heeft vaker kwetsende uitspraken gedaan over immigranten. Zo zou hij gezegd hebben dat alle Haïtiaanse immigranten AIDS hebben en dat Nigerianen ‘nooit meer terug gaan naar hun hut, wanneer ze de Verenigde Staten eenmaal gezien hebben.’ Deze uitspraken worden door het Witte Huis stellig ontkend.

 

BuzzE

 

 

Tags

JOHN LEGENDTRUMP

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck