Johnny de Mol ontvlucht Nederland: ‘Voorlopig niet terug’

Johnny vlucht weg uit Nederland
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Hoewel het OM besloten heeft de zaak die Shima Kaes tegen Johnny de Mol had aangespannen te seponeren, zou het nog een lange tijd duren voor Johnny weer op de televisie verschijnt. Hij is Nederland ontvlucht en keert voorlopig niet terug. ,,Johnny heeft van de hele kwestie een flinke tik gehad.”

Het oordeel van het OM was duidelijk: Johnny gaat vrijuit en de juridisch adviseurs van Shima Kaes staan later wel voor de rechter. Zij worden gedagvaard wegens poging tot afdreiging van de familie De Mol.

‘Johnny houdt zich nog even stil’

Toch is het hem niet in de koude kleren gaan zitten, zegt een naaste vriend van Johnny in gesprek met De Telegraaf. ,,Johnny heeft altijd gezegd: als ik mijn gelijk heb gehaald dan ben ik de volgende dag weer op tv. Maar nu het eenmaal zover is, moet hij daar nog niet aan denken.”

De vriend vertelt dat de hele situatie een grote impact op Johnny heeft. ,,Het voelt voor hem of hij anderhalf jaar, zolang als die kwestie heeft geduurd, gegijzeld is geweest. Media die niet wilden afwachten hoe politie en justitie hun werk deden en hun eigen vonnis al wel klaar hadden. Lang heeft hij zijn hoofd rechtgehouden, maar in april, toen er een anonieme aanklacht tegen hem was ingediend waarvan hij geen idee had waar die over ging, knapte er iets. Ook die is nu van tafel, maar Johnny houdt zich nog even stil.”

Op vakantie

Volgens de vriend keert Johnny voorlopig ook niet terug in zijn talkshow HLF8. ,,Johnny gaat even op vakantie. Hij is de laatste tijd steeds lustelozer en meer aangeslagen geweest”, legt hij uit. ,,Het is de bedoeling dat hij nu een tijdje met vakantie gaat, zijn hoofd leeg maakt en de spanning van zich af laat glijden.”

Naast bijkomen, wil Johnny ook iets doen aan zijn gewicht. Hij is de afgelopen tijd tien kilo aangekomen. ,,Hij moet even bijkomen en lekker elke dag gaan sporten. De tien kilo die er van de stress bijgekomen zijn eraf gaan trainen, op dieet en dan sterk terugkomen met iets wat in één keer staat als een huis.”

Tags

De MolHLF8Johnny de MolShima Kaes

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie