Johnny de Mol sprak uur met redactie over seksueel geweld

Door: DitjesDatjes
21-01-2022

Johnny de Mol heeft voorafgaand aan de uitzending van HLF8 van vrijdag een uur met zijn redactie gesproken over grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld. Dat vertelde de presentator aan het begin van de uitzending, waarin hij opnieuw sprak over de misstanden achter de schermen van The Voice of Holland.

De Mol vertelde dat hij voelde dat er sinds de onthullingen van het onlineprogramma BOOS “veel emoties” waren op zijn redactie, die voor een groot deel uit vrouwen bestaat. “Ik voelde een spanning”, zei De Mol.

De presentator heeft daarop gebeld met Iva Bicanic, het hoofd van Centrum Seksueel Geweld die de laatste dagen meermaals in de talkshow Beau op RTL zat om de gebeurtenissen bij TVOH te duiden. “Ik belde haar en zei: wat moet ik doen? Er is heel veel gedoe. Toen zei ze: ga zitten en ga luisteren. En dat heb ik gedaan.”

De Mol noemde het gesprek met zijn redactie “verhelderend en fijn”. Na afloop voelde hij “een soort rust”, zei hij. “En toen konden we het weer hebben over het programma, over dingen die we vanavond weer moesten doen zonder dat het teveel werd. Iedereen heeft even z’n zegje kunnen doen. En nadat ik had geluisterd kon ik ook wat vragen stellen.”

In de HLF8-uitzending van donderdag kwam De Mol aan het einde op voor zijn vader John de Mol. Hij vond zijn uitleg over de misstanden bij The Voice of Holland “heel sterk”. Veel andere mensen vonden juist het tegenovergestelde omdat De Mol “de schuld” van seksueel overschrijdend gedrag bij vrouwen leek te leggen. Daarop kwam De Mol senior vrijdag terug.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD