Joke Alberts: ‘Ik weet niet hoe ik de feestdagen vier’

Voor Joke Alberts worden de kerstdagen, die eerder zo gezellig waren, erg verdrietig. Voor het eerst in 31 jaar viert ze Kerstmis zonder haar man Koos, die eind september is overleden aan de gevolgen van blaaskanker.

Onverwacht

,,Voor ons kwam de dood van Koos echt als een volslagen verrassing. We hadden juist het idee dat het beter ging”, zegt Joke tegen weekblad Story. Nadat Koos was behandeld leek het inderdaad beter te gaan met de zanger, maar drie weken later overleed hij alsnog. ,,Wij dachten dat het goed zou komen. Tot de laatste anderhalve week. Zijn lichaam heeft het niet kunnen opbrengen. Voor Koos is dit misschien wel het beste. Zijn lijden is nu over.”

Joke bleef alleen achter, maar gelukkig hebben veel vrienden haar gesteund. Daarom voelt ze zich niet zo vaak eenzaam, maar natuurlijk heeft ze het soms moeilijk. ,,Thuiskomen doe je toch in een leeg huis. We waren altijd samen. We gingen samen weg en kwamen samen thuis. En dat 31 jaar lang.” Nu Koos is overleden, heeft Joke besloten niet meer naar showbizzfeesten te gaan. ,,Zijn leven stond toch voor een groot deel nog altijd in het teken van optredens. En die wereld is niet mijn wereld.”

Feestdagen

Hoe Joke de komende feestdagen gaat ervaren zonder Koos weet ze nog niet. ,,Ik maak nu alles voor de eerste keer mee. De eerste kerst, de eerste oud en nieuws en straks in februari zijn verjaardag. Dat zijn van die dagen waar je doorheen moet.”