‘Jomanda keert binnenkort terug naar Nederland’

Jomanda komt terug naar Nederland
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Nadat Jomanda in Nederland zwaar onder vuur kwam te liggen, besloot ze tien jaar geleden naar Canada te vluchten. Jarenlang dook ze onder en hulde ze zich in stilzwijgen. Maar Emile Ratelband, die naar eigen zeggen nog geregeld contact met haar heeft, beweert dat Jomanda terugkeert naar Nederland.

Jarenlang lukte het zelfs goede vrienden Tineke de Nooij en Johan Vlemmix het niet om Jomanda met alle goede bedoelingen voor de camera te krijgen. Nu heeft Jomanda zélf de publiciteit opgezocht. In de podcast en YouTube-show van paragnost Robbert van den Broeke was Jomanda onlangs te horen.

‘Ze gaat voorzichtig te werk’

In de podcast droeg ze twee gedichten voor en vertelde ze dat ze in een vorig leven getrouwd was met Robbert van den Broeke. ,,Een krankzinnig verhaal”, zegt Tineke de Nooij in weekblad Story. ,,Daar moest ik zo om lachen. Dat is toch geestig? Het gesprek met Robbert ging nergens over. Maar het verraste me wel.”

Ook Johan Vlemmix was verrast toen hij Jomanda haar stem in de podcast hoorde. ,,Jomanda kwam niet als krakkemikkig vrouwtje over, het was de krachtige vrouw van weleer”, zegt hij in Story. ,,Wel frappant dat Jomanda deze stap heeft genomen. Wat is daaraan voorafgegaan?”

En daar denkt Emile Ratelband, die haar vorig jaar meermaals in Canada heeft opgezocht, het antwoord op te weten. Hij wist al dat Jomanda de publiciteit ging opzoeken, om vervolgens weer terug te keren naar Nederland. ,,Ze gaat voorzichtig te werk. Als de Heer het aangeeft keert ze vanzelf terug naar Nederland.”

Tags

Emile RatelbandJohan VlemmixJomandaTineke de Nooij

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie