Jon Favreau: Scorsese mag zeggen wat hij wil

Door: DitjesDatjes
23-10-2019

Ook Jon Favreau heeft zich gemengd in de ophef rond uitspraken van Martin Scorsese. Die regisseur liet eerder deze maand in een interview weten dat hij superheldenfilms “geen cinema” vond.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Scorsese kreeg dit weekend bijval van Francis Ford Coppola, die er zelfs nog een schepje bovenop deed in zijn kritiek. “Martin was nog aardig toen hij zei dat de films geen cinema zijn”, liet Coppola weten. “Hij omschreef de films niet als afschuwelijk. Ik durf dat wel hardop zo te zeggen.”

Veel acteurs en regisseurs uit de superheldenfilmwereld hebben de afgelopen dagen boos gereageerd, maar Favreau is milder. “Die twee kerels zijn mijn helden en ze hebben het recht verdiend om hun mening te geven”, aldus de regisseur over Scorsese en Coppola. “Ik zou niet doen wat ik doe als zij het pad niet vrij hadden gemaakt. Ze zijn een bron van inspiratie en mogen zeggen wat ze willen.”

Favreau regisseerde de eerste Iron Man-film uit 2008 en is sindsdien als acteur en producent betrokken geweest bij het merendeel van de projecten uit de stal van Marvel, waaronder de vier Avengers-films.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD