Jong talent Concertgebouw Concours straalt tijdens Kinderprinsengrachtconcert

Jong Talent|Fama Konig|Fama Konig|Rory Bleker
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De jonge muzikale talenten Rory Bleeker, Fama Konig en Christiaan Blom hebben hun vuurdoop gehad tijdens het Concertgebouw Concours, maar glorieerden nu ook bij de laatste editie van het Kinderprinsengrachtconcert. Uiteraard was de formule aangepast vanwege corona, maar het werd zoals altijd een vrolijke muziekuitzending van de organiserende omroep AVROTROS.

De jonge talenten mochten solo een stuk spelen met het orkest van Edwin Schimscheimer in de binnentuin van het Pulitzer Hotel in Amsterdam. Normaal vindt ook het Prinsengrachtconcert plaats op pontons midden in de Prinsengracht.

Rolf Sanchez

Na hun solostuk traden de jonge talenten op met een aantal bekende artiesten. Zo trad Christiaan Blom, die maar liefst 12 blokfluiten heeft en vorig jaar het Concertgebouw Concours won, op met Emma Heesters en Rolf Sanchez die hun hit Pa Olivarte zongen. Christiaan had er lol in. Hij is lid van de jong talentklas van het conservatorium in Den Haag.

Rory Bleeker, spelend op de marimba, begeleidde zanger Diggy Dex die zijn liedje De Zon Op liet horen. Hij zong het trouwens ook voor de koninklijke familie tijdens Koningsdag 2019 in Amersfoort.

The Voice

Fama Konig was helemaal in haar element op haar cello. Want ze trad op met Sophia Kruithof, de winnares van de laatste The Voice of Holland. Sophia zong het gevoelige Vincent foutloos en werd daarbij beleid door Fama.

Wie het concert wil bekijken: 

 www.concertgebouw.nl/koninklijk-concertgebouw-concours-2020

Fama Konig
De jonge celliste Fama Koning (rechts) begeleidt Sophia Kruithof, die het nummer Vincent ten gehore brengt. Foto: AVROTROS: Eduardus Lee
Rory Bleker
Rory Bleker in actie op de marimba. Later zou hij ook Diggy Dex begeleiden. Foto: AVROTROS Eduardus Lee
Fama Konig
Fama Konig in actie op het Kinderprinsengrachtconcert.

Tags

AVROTROSCHRISTIAAN BLOMDIGGY DEXEMMA HEESTERSTHE VOICE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck