Jonge nieuwkomers vertonen zelfgemaakte films op NFF

Het Nederlands Film Festival biedt op 1 oktober een podium aan een groep bijzondere filmmakers. Ruim 750 nieuwkomers van tien verschillende scholen hebben het afgelopen jaar vijf korte films gemaakt die die middag worden vertoond in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. De jonge migranten maakten de films van begin tot het eind zelf, na een aantal workshops gevolgd te hebben.

Het Ithaka Film Festival, zoals het event is gedoopt, biedt jonge nieuwkomers van 12 tot 18 jaar de kans andere vaardigheden te ontwikkelen dan alleen het leren spreken van Nederlands. Door het maken van films ontwikkelen ze hun creativiteit en leren ze samenwerken.

Het resultaat is een unieke selectie films, van vluchtverhaal tot horrorkomedie, maar allemaal bovenal verteld vanuit het perspectief van deze nieuwe Nederlanders. De jongeren kregen de creatieve vrijheid om hun eigen filmverhaal te schrijven en geven daarmee een uniek inkijkje in de thema’s die bij hen leven. De kaartverkoop voor het Ithaka Film Festival is van start gegaan.

 

BuzzE