Jongerentrend: make-up voor mannen

Het speelgoed wordt opgeborgen en al het make-up wordt uit de kast getrokken. Een van de populairste trends onder de jongeren: jezelf opmaken. Niet alleen bij meiden, maar deze trend valt juist bij jonge jongens in de smaak. Dit is zeker geen lolletje maar juist serieuze zakendoen. Ze verdienen er namelijk bakken met geld mee en scoren miljoenen hits op hun videos.

Nep wimpers, highlighter, lagen glitter oogschaduw en miljoenen volgers op social media. De make-up tutorials van de jonge heren zijn razend populair. Vooral op YouTube. Veel van deze pubers hebben niet eens een professionele visagie-opleiding of training gevolgd.

Jake Warden

Neem Jake Warden bijvoorbeeld. Jake is 17 jaar en heeft 2 miljoen volgers op Instagram en meer dan een miljoen abonnees op YouTube. De Amerikaanse tiener post voornamelijk make-up tutorials en natuurlijk selfies met het eindresultaat.

Ethan Peters

,,Iedereen kent mij nu als die ‘nicht’ die altijd veel make-up draagt” zegt de 17-jarige Ethan Peters in een van zijn videos. Door middel van make-up kan hij zijn kunstzinnige kant laten zien. Toen hij 300.000 volgers had, betaalden merken hem al bijna 2000 euro voor een gesponsorde video. Nu heeft hij er meer dan 500.000 en vraagt drie keer zoveel per video.

MakeuupbyJack

De 12-jarige ‘MakeuupbyJack’ begon al toen hij 10(!) jaar jong was. Zijn accounts worden beheerd door zijn moeder. Op Instagram heeft hij bijna een half miljoen volgers en op YouTube zo’n 33.000.

James Charles

Wie er met kop en schouders bovenuit steekt is ‘face art’-artiest James Charles (20). Hij is overigens ook een goede vriend van cosmetica-miljardair Kylie Jenner (21). Met wel meer dan 15 miljoen abonnees op YouTube en bijna 16 miljoen volgers op Instagram verovert Charles ook de beauty wereld.

View this post on Instagram

sisters 💕

A post shared by James Charles (@jamescharles) on