Jonnie Boer gebruikt natuur als inspiratie

Door: DitjesDatjes
13-07-2019

ZWOLLE – Sterrenkok Jonnie Boer is een man van de natuur. Hij groeide op in Giethoorn, waar hij veel tijd doorbracht op en rond het water. Hij deed er veel kennis op over ingrediënten die hij tot op de dag van vandaag in zijn restaurants gebruikt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Alles wat ik pluk en niet ken, stop ik eerst in mijn muil”, zegt de 54-jarige Boer tegen De Telegraaf. Hij had niks met leren, maar “was wel een student van de natuur”. “Kwam ik thuis met watermunt en waterkers, en met wortels waar rietsnijders op kauwden. Als je dat al zo jong kent, vermeerdert de kennis zich vanzelf.”

Boer werd vooral bekend van zijn restaurant De Librije, dat hij samen met zijn vrouw Thérese heeft. Dit jaar staat het driesterrenrestaurant op plek 46 van de World’s 50 Best Restaurants-lijst. Ook heeft Boer een restaurant op Bonaire en opende hij recent restaurant Brass Boer Thuis in Zwolle.

“Ik heb de grote mazzel gehad dat ik nooit bij grote chefs heb gewerkt, ik heb altijd mijn eigen koers gevaren”, verklaart Boer zijn succes. “Ik wil niet kopiëren, dan spring ik nog liever van een flatgebouw. In het begin werd ik weleens uitgelachen, om dat wildplukken, mijn Giethoornse lammetjes en omdat ik met fermentatie bezig was. Dichtbij de natuur, na een poosje was het mijn signatuur.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD