Joost Klein gaat voor Nederland naar het Songfestival: ‘Ik kan helemaal niet zingen’

Joost gaat met Donnie naar het songfestival
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Joost Klein gaat namens Nederland naar het Eurovisiesongfestival in Zweden. Dat de keuze op hem is gevallen is opvallend te noemen, omdat Joost eerder toegaf dat hij helemaal niet kan zingen…

Niet Ilse de Lange, Karsu of Numidia gaat Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, maar Joost Klein. Joost noemt zijn deelname ‘een droom die uitkomt’. ,,Deelnemen aan het Songfestival is een droom die uitkomt. Vroeger keek ik samen met mijn ouders, aan de buis gekluisterd, elk jaar opnieuw. Het is een eer dat ik Nederland mag vertegenwoordigen en ik zal er alles aan doen het beste resultaat te behalen. Joost Klein, Droom Groot!”, reageert hij op de bekendmaking.

‘Ik kan niet zingen’

Joost scoorde met het nummer Friesenjung een nummer 1-hit in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Maar niet omdat hij goed kan zingen, gaf hij toe op de Belgische televisie. ,,Je bent zanger, of een soort zanger?”, werd hem gevraagd in de Belgische versie van het programma De Slimste Mens. ,,Ik kan niet zingen”, antwoordde Joost. ,,Ik ben een kunstenaar.”

‘Grootste hitpotentie’

Twan van de Nieuwenhuijzen, voorzitter van de selectiecommissie, denkt dat het nummer van Joost ‘de grootste hitpotentie’ heeft. ,,Je hoort in de song zijn bekende combinatie van feest en nostalgie. Daarbij denken wij dat Joost met zijn creativiteit een geweldige act gaat neerzetten en Nederland en Europa positief verrast.”

Eurovisiesongfestival

Er werden meer dan zeshonderd liedjes ingezonden. Vorige week werd op Radio538 nog beweerd dat er een zangeres in mei naar Zweden zou afreizen. ,,Het is duizend procent betrouwbaar”, verzekerde Rick Romijn de luisteraars. ,,De eerste finalist is een Turkse zangeres, dat is Karsu. Dan hebben we uit Beste Zangers: Numidia. En de derde naam is een oudgediende en een bekende: Ilse DeLange!”

DenD wil uw mening weten

Gaan we met Joost Klein het Eurovisiesongfestival winnen?

Tags

EUROVISIESONGFESTIVAL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck