Jordaanse koning: ook dit zal voorbijgaan, als God het wil

Door: DitjesDatjes
10-04-2020

De Jordaanse koning Abdullah heeft vrijdagavond in een speciale televisie-uitzending een peptalk gegeven aan de bevolking van zijn koninkrijk. Abdullah was daarin vol lof over de opoffering, vastberadenheid en onbaatzuchtigheid van de Jordaniërs ten tijde van crisis, zoals nu tijdens de lockdown van het land om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Tekst gaat verder onder advertentie

“Dit is zoals ik de Jordaniërs ken en over wie ik met trots spreek in de wereld, met vol vertrouwen in mijn volk”, aldus de koning, die eraan toevoegde dat “Jordaniërs hun ware moed tonen in tijden van ontbering”.

Hij wilde in zijn rede dan ook geen advies of richtlijnen geven, maar slechts vertellen hoe goed en sterk de bevolking op de crisis en noodzakelijke maatregelen heeft gereageerd. “U bent groots omdat u geweldige dingen hebt bereikt in de moeilijkste omstandigheden. Voor u is niets onmogelijk. U bent groots omdat u het bewijs bent van ware opoffering en onbaatzuchtigheid. U bent groots omdat u in een natie leeft die de menselijke waardigheid boven alles stelt.”

De koning rekent erop dat de crisis ook weer ophoudt. “Binnenkort zullen er weer gebeden worden gehouden in moskeeën en kerken, zullen straten en markten bruisen, zullen arbeiders terugkeren naar hun fabrieken, zullen werknemers terugkeren naar hun kantoren en zullen onze zonen en dochters, de studenten, weer elke ochtend naar hun scholen en universiteiten gaan. Binnenkort wordt dit een realiteit. Ook dit zal voorbijgaan, als God het wil.”

 

BUZZR

 

 

Meer DenD