Jörgen geeft toe: ‘Ik vergat waar het leven om draait’

Jorgen Raymann
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Hij verdiende ooit meer dan een miljoen euro per jaar, maar van het ene op het andere moment werd Jörgen Raymann ontslagen. Zijn luxe leventje bleef hetzelfde en al snel belandde de komiek in de schulden. Inmiddels gaat het financieel weer een stuk beter, en vertelt hij dat hij veel geleerd heeft van de moeilijke periode.

Vergeten waar het om draait

,,Het gevaar van succes is dat je een groot huis laat bouwen en je vervolgens vergeet waar het in het leven om draait”, zegt Jörgen tegen weekblad Libelle. ,,Ik vond op een gegeven moment dat alles wat ik wilde hebben mij toekwam” Hij geeft toe dat zijn succes ervoor zorgde dat hij zich soms als een hork gedroeg.

Genieten van kleine dingen

Wie zijn gedrag accepteerde en tijdens de moeilijke tijd hem altijd bleef steunen, is zijn vrouw Scheila. ,,Wat ik heb meegemaakt heeft me nederig en bescheiden gemaakt. Ik heb tien jaar lang als een koning gewoond, daarvoor ben ik dankbaar maar nu is dat voorbij. En dat is ook goed.” De enorme villa, die voor twee miljoen euro te koop was, is verkocht en dus verhuist het koppel naar een appartement. Dan gaan ze ook niet meer op hele luxe vakanties, maar proberen ze te genieten van kleine dingen. Geen dure auto’s, maar zo nu en dan misschien een bootje huren om door Almere te varen. Uiteraard heeft Jörgen ook nog dromen, maar die hebben niets met geld te maken. ,,Ik wil graag opa worden, maar de meiden van me hebben gezegd dat ik daar nog even op zal moeten wachten.”

Tags

CRISISFINANCIËNGELDJÖRGEN RAYMAN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck