Jort Kelder gunt Matthijs van Nieuwkerk hoger salaris

Hoewel Matthijs van Nieuwkerk een grootverdiener te noemen is, vindt Jort Kelder dat de presentator te weinig verdient. Die kleine zes ton die Matthijs per jaar binnensleept is dus niet genoeg volgens Jort.

Allesoverheersend

,,Ik vind dat niet terecht”, zegt Jort tegen weekblad Weekend. ,,Ik vind dat Matthijs meer dan een miljoen moet verdien! Hij is geweldig en brengt ook tientallen miljoenen aan reclame-inkomsten binnen. Als je zo’n programma 200 dagen per jaar dat, en in het geval van Matthijs al zeker 12 á 13 jaar, dan is dat allesoverheersend voor je leven.” Jort benadrukt dat zes ton bruto, maar drie ton netto is. ,,Zijn tv-gelijken in het buitenland verdienen miljoenen.”

Als je rijk wil worden, moet je volgens Jort dus zeker niet bij de publieke omroep werken. ,,Wij presentatoren worden relatief goed betaald, maar als je rijk wilt worden, ga je natuurlijk niet bji een omroep werken. Ik denk dat ik twee jaar geleden op bijstandsniveau verdiende en vorig jaar misschien een ton.”

Bijstand?

Het is nog maar de vraag of Jort weet wat bijstandsniveau is, want in 2016 zette hij een loonstrookje online. Daarop was te zien dat hij bruto 20.000 euro per maand verdiende, en ruim 8.000 euro daarvan overhield. Hoewel hij klaagde over het hoge percentage belasting, zullen nog steeds veel mensen dromen van zo’n netto salaris.